Lacrosse VM

Lacrosse VM

Hej på er!

I söndags bar det av mot Kanada och VM i Lacrosse. Efter 8 timmar på flyget, så var det riktigt skönt att vara på plats. Själva flygningen gick utmärkt, men man kan inte förvänta sig annat från ett flygplan utrustat med en motor innehållandes komponenter från Trollhättan;)

DSC_0006
Team Sverige har anlänt till Kanada!

Fram till idag, onsdag, så har dagarna bestått av träning, rundvandring, teambuilding, fotograferingar och annat. I tisdags hade vi en tränings match mot Irland, vilken vi tyvärr förlorade, men vi tar dem nästa gång!;) Efter träningsmatchen så gjorde domarna en “stick-check”, vilket betyder att de kollar igenom lagens ALLA klubbor för att kolla om de är lagliga.

Stick-check
Stick-check

Idag, onsdag, så var det invigningsceremoni. Det började med “parade of nations”, då alla länder marscherade in i bokstavsordning. Jättehäftigt! Lacrosse grundades av “native americans/canadians” och detta tog de tillvara på i ceremonin genom inslag av dans och musik.

IMG_1731
Team Sverige och Team Japan
IMG_1743
Team Sverige och Team USA
IMG_1771
Invigningsceremoni

 

Imorgon, torsdag, så är det VM premiär mot Team Haudensaunee (native americans/canadians). Denna matchen ser jag personligen mycket fram emot då det är en dröm att få spela mot nordamerikanska indianer då det var dem som grundade sporten=)

IMG_1782
Team Sverige och Team Haudensaunee

Nu måste jag gå och lägga mig. Håll tummarna för oss imorgon!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.