Hemligstämplat blogginlägg

Hemligstämplat blogginlägg

Med detta inlägg fortsätter den hemliga veckan här på bloggen. Fast egentligen är det ju, som Erik beskrev i förra inlägget, hemligt mest hela tiden. Här kommer fler exempel på hemlighetsmakerier som förekommer här på företaget.

Några av oss i trainee-gänget pendlar till och från Göteborg (något som för övrigt var oerhört trevligt vid orkanvarningen i måndags) och det händer ju att man vill utnyttja tiden och utföra jobb på tåget. Med det påstår jag inte att slumrande på tåg inte är att nyttja tiden väl men ibland vill man ju variera sig. Vi blev fort varse om att vi måste vara noga med sekretesskydd till datorerna vid pendeljobb. Nu kör vi alla med film över skärmen så att ingen som sitter bredvid kan läsa när vi skriver våra hemliga blogginlägg eller jobbar med lite mer känsliga arbetsuppgifter.

Det finns en del GKN-are som jobbar med RM12-motorn (till JAS 39 Gripen) och dessa personer är av förklarliga skäl ruskigt hemliga av sig. De sitter i rum med frostade fönsterglas och jobbar på ett eget ”rött” datornätverk. Ingen vet riktigt vad de gör egentligen. Ryktet går att de mest sover men sanningen lär vi utan access aldrig få veta.

Vi traineer kom i kontakt med förkärleken för hemlighetsmakerier redan vid trainee-uttagningarna. Där fick vi med en gång reda på att vi inte skulle få någon information alls om dagarna. Bara att gilla läget. Och det verkar som att en av våra trainee-ansvariga inte riktigt vill släppa det här upplägget. Under de föregående utbildningsdagarna (läs Marins inlägg från 25/10) var vi minst lika ovetande inför varje nytt moment. Det är inte helt omöjligt att se (personlighetsmässiga) likheter mellan vår sluga trainee-pappa Magnus och Hemliga Arne.

Hemliga_Arne

På återläsande, alla Monsterdiggare!

2 svar på ”Hemligstämplat blogginlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.