Backe upp och backe ner

Backe upp och backe ner

Varför bloggar undertecknad sittandes på en stor mjuk kudde? Jo, för traineegruppen har varit i Norge.

Efter fyra timmars bilfärd kom vi på kvällen fram till vårt dotterföretag i Kongsberg. Mottagandet innehöll dock flygande på ett helt annat sätt än vi var vana med: ned för backen. Vår excentriske värd hade utnyttjat det faktum att Kongsberg har en rejäl skidanläggning. Att hela svenska traineegruppen inte har skidkompetens spelar ingen roll, för vi ska nämligen åka snow racer!

Minns ni i barndomsåren när årets första snö hade kommit och man hade tagit sin pulka och promenerat flera kilometer för att komma till ortens bästa backe? Ni vet känslan när man står uppe på toppen av backen och laddar för att åka de 30 meterna ner till backens fot? Det här var precis samma sak, fast backen var närmare 2 kilometer lång! Adrenalinet pumpade i takt med den otroliga fartkänslan, ackompanjerat av sprutade snö och svensk-norska vinnarskallar. Fyra åk och en blåslagen rumpa senare var äventyret slut. Trodde vi.

Nattens boende var bokat på Ble Fjällstue. Lustigt nog blev vi faktiskt förvånade när GPS:en pekar uppför och uppför, där varje kurva avslöjade en ännu brantare och mer snötäckt väg. Till slut blev det för mycket för vår stackars framhjulsdrivna Volvo, som knappast var gjord för de norska fjällen. Vi såg ingen annan räddning än att ringa till herr Ble själv som fick komma och hämta oss i sin fjällbil, muttrandes något om partysvenske.

Som tur var fick vi avsluta kvällen på ett värdigt sätt i den mycket genuina fjällstuen, tillsammans med den genuina ägaren och hans genuina hund. Stället rekommenderas varmt!

snowracer

Bilden togs efter första åket och alla är hittills
hela och hållna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.