Sista delen i trilogin ”Englandsresan” – huvudkontoret i Redditch

Sista delen i trilogin ”Englandsresan” – huvudkontoret i Redditch

Vi avslutade vår Englandsturné med stil genom att besöka GKN:s huvudkontor i Redditch, söder om Birmingham. Där hade vi bokat in en pratstund med två höjdare inom GKN Aerospace; Andrew Harvey och Marcus Bryson.

Andrew Harvey är chef över Human Resources för hela GKN Aerospace. Innan han berättade var han ursprungligen kom ifrån satt jag lite konfunderad över hans skotska dialekt, men när väl det var utrett kunde jag sedan slappna av. Det var spännande att höra honom berätta om bland annat GKN:s uppköp av vår verksamhet i Trollhättan (f.d. Volvo Aero) för snart ett och ett halvt år sedan; vad som gick lätt och vad som inte gick fullt så lätt. Nu fick vi GKN:s synvinkel på det hela, vilket var kul, eftersom vi själva bara hört sidan av berättelsen om när det för oss okända brittiska bolaget köpte upp Volvo Aero.

Andrew Harvey mitt ibland oss (Foto: Marcus Bryson)

Halvvägs in i vårt besök dök Marcus Bryson upp genom dörrarna till konferensrummet. Han är VD för hela GKN Aerospace och även GKN Land Systems, stort ansvar med andra ord. Han brinner för flygindustrin och har varit verksam i densamma under många, många år. Vi försökte klura ut vad man egentligen gör om dagarna om man sitter på den stol han sitter och dessutom vad han tror om framtidens GKN. Mycket avslappnad herre!

En spexande Bryson och en möjligen ovan fotograf gjorde bilden lite suddig (Foto: Andrew Harvey)

Efter att ha träffat flera personer på höga positioner inom GKN under vår tid som traineer har vi lärt oss mycket och fått perspektiv på företaget. Ofta får man motiverande råd i karriären, ofta får man anekdoter från förr, men något som genomlyser alla är att de är duktiga på att tala. Det gäller inte minst mätetalen informationsinnehåll och tid. Med tanke på det sistnämnda har vi nu övat upp vår förmåga att utnyttja kortare andhämtningspauser för att flika in våra frågor.

Som avslutning kom ingen mindre än vår egen HR-chef i Trollhättan, Stefan Smith, in i rummet. Han verkade lika förvånad att se oss som vi var att se honom – GKN-världen är så stor, men ändå så liten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.