Temporär musiktipsblogg

Temporär musiktipsblogg

Ohio där jag bor kallas för midwestern USA, eller the Midwest. Det är stora kulturskillnader mellan Midwest och exempelvis kust-staterna eller södra USA. I stort sett alla har BMI på 30+ och de allra flesta kör en alldeles för stor bil (även i förhållande till sin kroppshydda), inte sällan en pickup truck. I Kalifornien påminner radiomusiken mycket om svenska hits med mycket house och pop. Sånt finns inte i Ohio. Däremot får jag in tre radiostationer för countrymusik. När jag kom hit var det en musikstil jag hyste stor förakt för, men desto mer man lyssnar…

Jag ska nu bjuda till på mina tre favoritcountryhits.

Countrymusik handlar om att vara boning – och stolt. Precis som Blake Shelton här:

Blake Shelton – Hillbilly bone

Typiskt för country är att man sjunger om vardagsting. Jag åkte till affären och köpte öl. Jag köpte en trisslott också, men jag vann inget. Sedan åkte jag ner till floden och drack min öl. Det var gott. Ungefär så låter det, Brad Paisly visar hur det ska gå till:

Brad Paisly – River bank

Jag frågade varför countryartister sjunger om sina mammor hela tiden. Det var visst jättefel, för om man sjunger om mama på ett speciellt sätt (hur?) så menar man sin tjej istället. Jag fick en CD-skiva av en väns mamma (faktiska mamma), och eftersom det är den enda CD jag äger har den gått varm i bilen:

Darius Rocker – Wagon wheel

Enjoy!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.