Planering av utlandspraktik

Planering av utlandspraktik

Nu när vi har kommit en bit in i traineeåret så är det dags att börja fundera på vart vi vill åka på sin utlandspraktik nästkommande år. När vi ser till Engine systems så har expansionen i USA öppnat för flera nya möjliga destinationer, nu med totalt 13 sajter, och ses det till hela Aerospace divisionen börjar det bli svårt att välja. Även om det är vanligt att hålla sig någorlunda inom sitt område så finns chansen för den som vill, att under utlandspraktiken se någonting helt nytt inom företaget. Det är helt upp till oss som traineer att tillsammans med företaget komma överens om vart vi kan åka.

Samtliga sajter inom GKN Aerospace  enligt: http://www.gkn.com/aerospace/aboutus/Pages/Where-we-operate.aspx
Samtliga sajter inom GKN Aerospace enligt:
http://www.gkn.com/aerospace/aboutus/Pages/Where-we-operate.aspx

Efter en del fram och tillbaka lutar planerna för min egen del just nu mot USA och GKN Aerostructures kontor i Santa Ana.  Här arbetar man bland annat med innerväggarna till Boeings 737 MAX-program. Men vem vet, det kanske kan ändras ytterligare en gång. Kriterierna ligger för min egen del främst kring att det ska finnas en etablerad Engineering verksamhet på plats.

För er som följde turerna kring Erik och Oscar föregående år kunde vi läsa att deras utlandspraktik i USA blev lite försenad. Även fast problemen som uppstod kring visumansökningarna ska vara åtgärdade tror jag att de flesta av oss kommer att försöka vara ute i god tid för att kunna hantera eventuella nya överraskningar.

Nästa vecka inleder vi med ett spännande studiebesök på Såtenäs F7. Håll utkik för vårt inlägg om detta.

Ha de!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.