Personlig utveckling i internationell miljö

Personlig utveckling i internationell miljö

Nu är vi äntligen tillbaka på kontoret efter två veckor på resande fot. I London sa vi adjö till de övriga traineerna och sedan fortsatte jag och Daniel vår resa på egen hand till staden Stratford-Upon-Avon (också känd som William Shakespeares födelseort). Där vi under den senaste veckan har haft ledarskapsutbildning med traineerna från det globala programmet. Det kändes skönt att faktiskt få sänka tempot lite och spendera 5 dagar på samma hotell efter allt resande veckan innan, men så mycket vila blev det inte 😉

Varför är det viktigt för oss med ledarskapsutbildning? Jo, under vår tredje rotation (om ca 7 månader) kommer vi få möjligheten att leda ett team och då är det givetvis bra att ha en uppfattning om vad som är viktigt att tänka på. Därför fick vi just detta, möjligheten att förstå sig själv och sina värderingar som sedan återspeglas i ditt sätt att leda människor, vikten att ha en positiv självuppfattning, hantering av EQ samt dina styrkor och svagheter. Det var precis vad den första dagen handlade om ”Leading yourself”.

Onsdagen bjöd på ett litet annan fokus där vi istället fokuserade på ”Leading others”. Vi började dagen man att hitta metoder som kan hjälpa dig att prioritera dina och ditt teams arbetsuppgifter. Efter att man har hittat sina prioriteringar är det självklart viktigt att fundera över, vem är manad nog att utföra uppgiften? Detta ledde oss därför vidare in på hur man ska delegera uppgifter och vem som kan tänkas vara lämplig för denna, låter enkelt va? Med det finns fortfarande områden som är viktiga fundera över när man har delegerat en uppgift, att stötta och ge support i arbetet. Detta kan göras på flera olika sätt men något som är fundamentalt genom hela processen är att bidra med coachning och feedback.

Coachning är en väldigt effektiv metod att använda för att hjälpa en person att hitta en väg att gå genom självreflektion där coachen uppskattningsvis ställer frågor 30 % av tiden för att skapa förutsättning för självreflektionen. Vid detta tillfälle fick vi möjligheten att både coacha och bli coachade runt ett problem som vi upplevde i arbetet och det var otroligt hur mycket hjälp man kunde få bara genom att ställa de rätta frågorna. Är du mer intresserad av detta koncept så tycker vi att du ska kolla in Grow-modellen vilken kan hjälpa dig att lägga upp en struktur för ett coaching-samtal.

Avslutningsvis fick vi också möjlighet att träna på att ge feedback baserat på prestationer från arbetslivet. Något som vi inte hade räknat med är hur känslorna kommer tillbaka när man försöker återskapa den situation som har uppstått på arbetet. Feedback är ett fantastiskt sätt att uppmärksamma prestationer om det görs på rätt sätt. Om du är intresserad av att veta mer om att ge feedback så kolla gärna in länken Feedback 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.