Nästa steg i projektet!

Nästa steg i projektet!

Nu börjar det roliga, nu börjar vi med data insamlingsfasen! All planering vad gäller projektets faser, aktiviteter, milstolpar och typ av data som ska samlas in är klar. Det har tagit sin tid att lämna definiera fasen men en väl genomarbetad definiering sätter grunden för resten av projektet.

Tillsammans med mitt team tar vi nästa steg i projektet, vi befinner oss i data insamlingsfasen nu. Vi har valt ut ett par siter inom alla divisioner för att genomföra benchmarking. Som en del av projektet kommer jag besöka dessa GKN siter för att genomföra intervjuer och förstå hur olika aspekter av program management hanteras och samla best practice. Denna information kommer att samlas och sedan lagras centralt för framtida användning av alla GKNs fyra divisioner.

Första besöket blev på en Driveline site i Birmingham. Väldigt praktiskt i och med att jag bor i Birmingham. Jag träffade Bob, en person som är ansvarig för program inom Europa, och vi pratade om hur de arbetar med program management utifrån olika aspekter. Mycket bra person och givande samtal! Det jag var ute efter var bland annat hur man mäter programmets effektivitet, processen, allokering av personal, finans, styrning och rapportering av program samt kompetens.

Bob förklarar vilka KPI:er de använder specifikt för rapportering och styrning av deras program.
Bob förklarar vilka KPI:er de använder specifikt för rapportering och styrning av deras program.

Nu är jag i Sverige för att göra liknande besök och intervjuer på Aerospace i Trollhättan och Driveline i Köping. Att få se andra delar av GKN och träffa personer från de andra divisionerna är väldigt spännande och lärorikt. Rekommenderar alla, och framförallt er blivande traineer, att ta chansen och upplev andra delar av GKN. Vem vet, det kanske bidra till nya sätt att tänka, nya kunskaper och erfarenheter.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.