Att inspirera de unga!

Att inspirera de unga!

Kära bloggläsare, som ni vet har vi i traineegruppen ett årsuppdrag som går ut på att sprida kunskap om ingenjörsyrket och att uppmuntra ungdomar att söka liknande utbildnings- och karriärvägar som oss. Inom ramen för detta projekt har jag, Niclas och David (som är på tillfälligt besök i landet) idag träffat stora delar av Trollhättans åttondeklassare på stadens eget Innovatum Science Center. Tillsammans med personer från helt andra branscher och bakgrunder, såsom brandmän, kockar, hotellpersonal etc. har vi berättat om vilka vägar och valmöjligheter som ligger öppna efter den kommande gymnasietiden. Det var en spännande uppgift att på fem minuter sammanfatta vad en hel yrkeskår gör och hur man tar sig dit. Vad går vårt yrke egentligen ut på? Mejl, möten och fika var de gemensamma nämnarna vi identifierade och vi hoppas att vi lyckades inspirera eleverna att våga utmana sig själva och testa på nya spännande områden!

David, Andreas och Niclas representerar GKN och ingenjörsyrket på inspirationsdagen på Innovatum Science Center. (I går var Joel & Emelie på plats, och nästa tisdag är det Malin & Joakims tur.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.