First Lego League

First Lego League

Hej på er!

Som mina kollegor nämnt i sina inlägg är vi just nu ute på våra första rotationer av vårt traineeprogram. Jag själv är för närvarande på vår Lean-avdelning. Min vardag består främst utav att arbeta med vår driftsättning av Lean Operating Model (LOM) som ska göra det möjligt för oss som företag att göra så att operationell excellens genomsyrar hela vår verksamhet.

Utöver våra arbetsuppgifter vi har relaterade till våra respektive rotationer, finns det en hel del andra åtaganden som vi traineer är ansvariga för och hjälper till med. Bland annat ansvarar vi för att administrera arbetet kring de examensarbeten som utförs på GAS, att anordna event för vår alumngrupp, skriva inlägg här på bloggen, närvara på arbetsmarknadsevent och andra evenemang i näringslivet.

I helgen deltog jag och mina traineekollegor på ett evenemang vid namn First Lego League. First Lego League är ett evenemang där ungdomar mellan 10-16 år blir introducerade till ingenjörsvetenskap genom ett praktiskt projekt. Det här projektet gick ut på att programmera en robot att manövrera en bana och utföra uppgifter längsmed banan för att samla poäng.

Utöver själva programmeringen skulle lagen även komma med ett nytt innovativt förslag om hur man kan lösa problematiken med utsläpp för varutransport. Under evenemanget var vår uppgift att dels vara domare för själva robottävlingen, men vi var även med och bedömde deras projektidé, tekniska lösning, och deras kärnvärden. Det var otroligt kul och imponerande och se deras lösningar, speciellt med tanke på deras relativt unga ålder! Evenemang av den här sorten är otroligt viktiga för oss verksamma inom aerospace. Att uppmuntra ungdomar att följa deras teknikintresse lägger grunden för att skapa nästa generations ingenjörer! För att betona hur viktigt vi tycker det är med såna här evenemang, delade vi ut ett stipendium till det vinnande laget på 12000kr! Nu håller jag tummarna att de fortsätter med sina framgångar och lyckas vinna i den regionala finalen mot våra nordiska grannar!

Som Alex nämnde i sitt inlägg, vårt nästa gemensamma event kommer att vara den digitala arbetsmarknadsmässan Armada. Som ambassadörer för GKN Aerospace är den här typen av mässor en viktig marknadsföringsaktivitet som vi traineer ofta är med på. Det ska bli riktigt kul att snacka med studenter som snart tar examen om vad vi på GAS kan erbjuda som arbetsgivare! Om du är student på KTH och intresserad utav aerospace, se till att ta en sväng förbi vår digitala monter på Armada!

Tills nästa gång,

Elias

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.