Volvo Aero Norway, Kongsberg, Norge

Volvo Aero Norway, Kongsberg, Norge

För två veckor sedan var jag och mina trainee-kollegor på besök på Volvo Aero Norway (VAN), se Isabelles inlägg lite längre ner. På tisdagen var det dags för de andra att åka hem och börja på sina nya praktikplatser hemma i Trollhättan. Jag däremot blev kvar och började min nya praktikperiod tillsammans med kollegorna på VAN.

På tisdagen fick jag en rundvisning i verkstaden så att jag fick se rengöringsanläggningarna, VANs motsvarighet till vår ytbehandling och labbet. Det mesta var väldigt likt hur vi har det här i Trollhättan, med skillnaden att det var i lite mindre skala och att mer var automatiserat. Det var också spännande att se hur de ser till att ha samma funktioner som vi har här, men med färre personer. Jag tror det ger en bättre överblick över flödet och de är något vi i Trollhättan kanske kan ta hjälp av.

Senare under veckan fick jag vara med och testa en för mig helt ny rengöringsmetod där man sprayar detaljerna med trycksatt vattenånga. Annorlunda metod, som kanske är mer tillämpbar i livsmedelsindustrin. Vi får se hur det utvecklas 😉
Allt som allt var det ett mycket trevligt besök och jag vill gärna åka tillbaka snart igen! 

Trevlig helg! / Ida

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.