Siemens-besök och massor av fluffig snö!

Siemens-besök och massor av fluffig snö!

Precis som Simon skrev i förra inlägget så är det just nu FULLT ÖS! Det är väldigt många olika saker att jobba med parallellt, men det är skoj!

Förra veckan träffade vi Siemens traineer från Finspång. På torsdagen gjorde vi ett gemensamt studiebesök hos Siemens här i Trollhättan, vi tittade bl.a. på produktionen och pratade en hel del om hur man maximerar procentandelen värdeskapande tid för varje detalj och om vikten att tänka till innan och ”göra rätt från början”. Dagen efter var det vår tur att vara värdar och gänget från Siemens var hos oss och hälsade på. Vi valde bl.a. att titta på MultiTaskCellen, tillverkningen av rymdmunstycken samt termisk sprutning.

Denna vecka har arbetet rullat på för fullt på praktikplatsen; jag har deltagit på flera intressanta projektmöten samt haft många trevliga pratstunder med personer som är kunniga inom rymdverksamheten. Detta för att jag gärna vill lära mig lite mer om hur vi jobbar inom denna verksamhet, men också för att det är direkt nyttigt för min uppgift på Marknadsavdelningen där jag jobbar med synergieffekter gentemot våra underleverantörer till rymdverksamheten.

Av naturliga skäl så är det ju mycket av det som vi dagligen ser och jobbar med som är hemligt. Det har ju i slutändan med vår flygsäkerhet att göra så jag tycker att det är väldigt bra att hålla på detta. Fast ibland när man i sitt blogginlägg gärna vill berätta om allt roligt och intressant man gör på dagarna så är det ibland lite krångligt. Ibland har det nästan blivit så att en resumé av dagen för offentlig läsning skulle kunna se ut i stil med;

”I dag har jag varit på avdelning XX och jobbat med en utveckling av detaljen *pip*, planen är att göra den lite mer *pip* för att förbättra *pip* och undvika *pip*, funderingar finns även kring om man skulle kunna använda legeringen *pip* till något inom detta område. Imorgon ska jag vara med vid provning av *pip* för att se om den *pip* på det sätt som beräkningarna visar, eventuellt kommer jag även gå på ett möte om *pip*.”

Nu överdriver jag så klart lite, men när man ibland funderar på vad man ska skriva så känns det som att det blir precis som i en amerikansk talkshow efter censurering av alla fula ord. =) Så därför är vi lite hemlighetsfulla av oss ibland angående vad vi exakt gör på dagarna.

Något som inte är så svårt är att bli glad av att vara ute och pyssla på kvällarna efter jobbet. För min del blir det så klart ofta i stallet och nu i veckan har det blivit flera mysiga och snöiga pass med hästen.           

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!                                                                Isabelle

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.