just nu…

just nu…

Idag har man hämtat ut sitt första business visum och alla pusselbitar inför första besöket i Bangalore börjar komma på plats. Det skall bli riktigt intressant att möta en för mig helt ny kultur och se hur arbetet fungerar nere i Indien. Jag har fått höra såväl lovord som lite ett varningens finger för att det inte fungerar på samma sätt som i Sverige vilket en spännande och annorlunda utmaning.

Det första besöket nu i april blir en två veckors period där det primära syftet blir att knyta kontakter och skapa förutsättningar för ett utökat samarbete mellan MoP här på VAC och VAI. Jag har redan varit i kontakt med några via mail och Communicator, mycket hjälpsamma och trevliga människor.

På plats här på VAC har det mesta arbete den sista tiden handlat mycket om olika uppdrag som skall avslutas innan jag åker. Vilket har bidragit till långa dagar, speciellt med tanke på alla roliga äventyr vi varit iväg på med traineeprogrammet som har bidragit till att dagarna på plats inte varit allt för många den sista månaden.

Igår besökte vi Parker här i trollhättan. Parker har tidigare hetat såväl VOAC, Volvo Hydraulics och dessutom så var det från början ägt av Volvo Aero. Rätta mig gärna om jag har fel, men det var så jag uppfattade det hela. Besöket blev kort och intensivt, men på den dryga timmen vi var där hann vi se många intressanta och lärorika aspekter som vi kan ta med oss tillbaka till VAC. Det kanske största intrycket gjorde renheten och ordningen som var i verkstaden, riktigt roligt att se ett företag som arbetar på ett så välordnat sätt.

Nästa besök denna vecka sker på fredag, då skall vi till Volvo CE i Eskilstuna. Blir en riktigt tidig morgon då vi skall vara på plats vid 8 snåret och skall innan dess ta oss från Thn i bil=) Upp med tuppen!

Men innan dess får vi besök från våra kollegor i Norge, de som så vänligt tog emot oss tidigare i vintras. Detta berättar säkert någon av mina kollegor mer om senare i veckan.

Nu skall jag ut i värmen, 20 grader på termometern den 27 mars. Jiiihaaa!!

/V

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.