En hyggelig dag og kveld med våre norske kolleger…

En hyggelig dag og kveld med våre norske kolleger…

Och en fartfylld dag på Volvo Construction Equipment!

I torsdags hade vi besök av några av våra kollegor i Norge. De fick en rundtur på Volvo Aero i Trollhättan, där de bland annat fick en förevisning av MultiTask-cellen och en rundvandring på Termiskt Center. Vi har fotoförbud på hela området så jag bjuder på en bild från kvällen istället.

Efter en intensiv dag med rundvandring och föreläsning så slappnade vi av med bowling och trevlig middag. På bilden är Tobbe i full gång med att leva upp till sig smeknamn och Espen väljer klot med stor omsorg.

Tidigt tidigt fredag morgon satte vi oss i bilden och åkte de 30 milen upp till Eskilstuna och besökte Volvo CE. Vi bjöds på en demo-show där de visade upp en liten del av deras sortiment av anläggningsfordon. Efter det var det dags för oss att få prova på! Det vi hade möjlighet att testa var att köra grävmaskin, köra hjullastare samt att åka med i en dumper. Hjullastaren var min absoluta favorit, stor och stark och ändå väldigt lättmanövrerad. Man blir imponerad av alla som jobbar i dessa maskiner varje dag och få det att se så enkelt ut, för det är det inte.

Turen med dumpern kan bäst liknas med att åka berg-och-dalbana. Jag, Simon, Isabelle och vår förare knödde in oss i hytten och fick en ca 5 min lång provtur. De hade inte gjort det lätt för sig när de byggde banan. Backar med över 30 graders lutning, halvt nedgrävda cementtrummor, skarpa svängar med ett 60 ton tungt ekipage. Det är tur att fjädringen är bättre än på vanliga personbilar!

Här hemma lever jag i kartong och försöker planera vad man kan behöva ta med sig när man ska vara bort tre månader…

/Ida

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.