Kick-off på nya jobbet!

Kick-off på nya jobbet!

Nu har vi snart avslutat andra veckan på traineeprogrammet samt på verkstadspraktiken. Jag gör min verkstadspraktik med titangruppen, vilka tar emot gjutgods, bearbetar och kontrollerar dessa innan de tillsist levereras till kund. Hittills har jag varit med under svarvning och kontrollering av komponenterna, och idag har jag följt med en tjej som sitter på kontoret. Under dagen har vi gått på olika grupp- och avdelningsmöten, samt skrivit lite rapporter. Det har varit jätteintressant att följa med på de olika “stationerna”, och se vad de arbetar med och hur det fungerar i en verkstad.

Något vi har lagt märke till den lilla tid vi jobbat här är att alla använder sig av förkortningar. En rolig förkortning som jag träffade på idag var när vi skulle beställa en flyttransport av en komponent (med hjälp av ett program i datorn) från lagret..till WC. Som ni säkert förstår så skickade vi inte produkten till toaletten, utan till Work Center. Jag fick mig ett gott skratt i alla fall!

Tidigare i veckan har vi fått en tvådagarskurs i “introduktion för nyanställda”, där vi fick lära oss allt från företagets historia till produkter och inköp. Kursen avslutades med en after-work på Bishops Arms i Trollhättan, vilket blev en succe! Detta måste vi verkligen göra oftare.

I helgen bär det av till Småland för att fira min käre farbror som fyller 50 och min lille kusin som också fyller år. Ska också passa på att umgås lite extra med familjen och några vänner.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.