Aktivitetsvecka 1

Aktivitetsvecka 1

Klockan 05.45 tjöt alarmet och jag flög sedvanligt upp (nåja) och jag insåg att jag försovit mig. Shit. Efter ett par blåa sekunder var både brallor och skjorta på och jag hann tänka att cyklar jag förbaskat fort hinner jag kanske till tåget ändå. Ute i göteborgsregnet kom jag på att det var lördag.

Det finns en djungel på Volvo Lastvagnar.

Nu sitter jag i min helt nyrenoverade fåtölj och tänkte berätta kort vad man som trainee för göra under en “aktivetetsvecka” förutom att bo på Bokenäs. På onsdagen var första dagen på plats i Trollhättan för oss  med GKN som arbetsgivare. På den stora skylten utanför entrén stod det GKN Aerospace. Fast vi i Trollhättan heter egentligen GKN Aerospace Engine Systems Sweden – lite för många bokstäver för att få plats på en skylt verkar det som? Under dagen hade vi möjlighet att träffa intressanta personer på företaget, vi ville prata framtid och bokade möte med en marknadsanalytiker och ett par teknologiutvecklare. Innan vi åkte hem hade vi även en kortare föreläsning om hur arbetet med VPS fortskrider.

De två nästkommande dagarna var vi runt i nejden och besökte företag i studiesyften. Tidigt på torsdag morgon möttes vi upp utanför SKFs huvudentré och det kändes bra att tjejerna fick testa på hur det är att pendla. SKF bjöd på en underhållande rundvandring av en härlig Göteborgskaraktär. Vi insåg under besöket att det går att serietillverka med otrolig precision och minimala toleranser. Vi avslutade dagen med ett guidat besök på Aeroseum – en superhemlig militäranläggning ända inpå 2000-talet som ligger intill Säve flygplats. Det var en flygbas som byggdes på det glada 50-talet när det kalla kriget var verklighet. Anläggningen på drygt 22 000 kvm är helt under jord och är faktiskt också atombombsäker. Numera fungerar Aeroseum som flygmuseum och där finns bl. a. alla svenska militärflygplan inklusive klassiker som Tunnan och Draken. Att det här var häftigt förstår ni säkert.

Här sitter flygledaren och luftvärnsorienteringsbefälet.
F9 - en atombombsäker flygflottilj

I fredags spenderade vi en heldag på Volvo Lastvagnar. Studiebesöket var riktigt lyckat och våra f.d. kollegor visade upp sin gigantiska och högteknologiska fabrik. De har till exempel en djungel mitt i fabriken. Där finns det fiskar och sköldpaddor. Ett tag rymde sköldpaddorna och agerade bromskloss för truckarna, så man blev tvungen att bygga ett staket.  Ett tag fanns faktiskt där också ett 40-tal undulater berättar vår guide, men en katt lyckades på något vis ta sig in i fabriken och gjorde vad den kunde bäst – jaga fåglar. Den blodiga morgonen minns tydligen alla gamla rävar i fabriken..

Vår guide hänger vid dammen tillsammans med Claire, Hannah och ett gäng sköldpaddor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.