En snabbvisit i Frankrike

En snabbvisit i Frankrike

Det var ingen vanlig fredag då jag och mina föräldrar lyfte från Landvetter tidigt på morgonen i riktning mot Frankrike. Det var nämligen diplomutdelningsceremoni denna helg i Nancy stadshus för avgångsklassen 2012 på École Européenne d’Ingénieurs en Génie des Matériaux (EEIGM). På mitt program (civilingenjör internationell materialteknik) får man nämligen en svensk och en fransk examen.

Efter en lång resdag kom vi äntligen fram till Nancy, och efter att ha samlat krafter på hotellet bar det av på en liten sightseeingtur i stan. Vi mötte upp med min käre klasskamrat Joakim och hans pappa på en av mina favorit restauranger, där vi åt en underbart god ostfoundue tills våra magar inte fick plats med mer.

Ostfondue på restaurang i Nancy.

Lördagen, var dagen D, Diplomutdelningsceremonin! Ni ska veta kära läsare att den här dagen har jag längtat till länge! Ceremonin började med att vår rektor gave ett långt tal, och därpå följde tal från alla representanter från de olika partneruniversiteten. 1,5 timmar senare var det dags för det vi alla avgångselever hade väntat på, själva diplomutdelningen. De ropade upp oss en efter en i bokastavsordning varpå vi fick gå upp på scenen, ta emot diplomet från rektorn och hälsa på alla representanter från de olika universiteten. Med på ceremonin var också vår programkoordinator Lennart och prorektor från LTU samt Ove Edlund som var den första kårordföranden på LTU.

Jag, Lennart och Joakim efter diplomutdelningsceremonin.

Efter ceremonin bar det av till skolan för att mingla, dricka champagne och äta snittar plus en massa andra franska godsaker. Senare på kvällen var det 4 rätters middag för avgångsklassen med familj och lärarstabben. På söndag morgon började återresan tillbaka till Trollhättan.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det blev en mycket lyckad helg i Nancy!=)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.