Mässa och kultur

Mässa och kultur

Förra veckan hade jag förmånen att få åka med ett gäng från min avdelning på MAX-mässan (manufacturing & automation expo) uppe i Älvsjö. Detta är en tillställning som är tänkt att gå av stapeln varannat år och således varvas med den klassiska tekniska mässan. Trots att avresan var planerad till tidigt på morgonen (läs innan tågen börjat gå) var stämningen på topp. Väl uppe i huvudstadstrakterna möter vi en mässa med fokus på skärande bearbetning där vi fyller dagen med att besöka montrar och lyssna på intressanta föredrag.

Under gårdagen fick jag möjligheten att delta i ett kulturseminarium där man behandlade likheter och olikheter mellan svensk och engelsk kultur. Kort sagt kan man väl säga att ländernas kultur ligger väldigt nära varandra, även om det naturligtvis finns olikheter i vissa fall. Seminariet kändes väldigt kul och givande eftersom jag anser att en ökad förståelse för den brittiska kulturen kan vara nyttigt när man numera är en del av ett brittiskt företag.

Kan även meddela att vi idag har haft den första officiella examensarbetarlunchen. Ett sätt för oss traineer att skapa en gemenskap mellan examensarbetare och andra kollegor. Uppslutningen var bra och ett antal olika nationaliteter var representerade, vilket vi tycker är kul!

På det något mer privata planet lever jag fortfarande i det organiserade kaoset av flyttlådor. I helgen var jag hemma i Köping för att fira mors födelsedag, alltid roligt att träffa släkt och vänner. Till helgen som kommer har jag planer på att röra mig mot huvudstaden, det återstår att se hur det blir med den saken.

Ha en fortsatt bra vecka!

/Henrik

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.