Praktik hos Snecma i Vernon (Frankrike)

Praktik hos Snecma i Vernon (Frankrike)

Även fast vi i trainee 11/12-gänget officiellt lämnat över äran att vara trainee och allt vad det innebär till våra nya kollegor i 12/13-gänget så kommer här en liten reserapport från mig på min utlandspraktik hos Snecma i Vernon. Av lite olika anledningar gör jag min utlandspraktik nu under hösten istället för i våras (– försöker desperat att försöka fortsätta vara trainee… =)).

Jag har nu varit i Vernon i ungefär en och en halv månad och som vanligt går tiden väldigt fort, det är massor med nya saker att ta in/förstå/lära sig. Jag arbetar även här på Materiallaboratoriet, hittills har det blivit väldigt mycket mikroskopiarbete för min del. Jag jobbar på olika sätt huvudsakligen med Vulcain 2-motorn som är till Ariane 5-rymdraketen. Några av ingående komponenter till Vulcain 2 tillverkas hos oss i Trollhättan så det finns en naturlig anledning varför just denna produkt är passande för min praktik här i Frankrike. ( http://www.snecma.com/-vulcain-r-2,384-.html?lang=en ).

Jag har även fått chansen att se ett motorprov av en Vulcain 2-motor här på Snecma. Det var en häftig känsla att känna vibrationerna (även fast vi stod på 500 meters säkerhetsavstånd!), höra ljudet och se alla vattenånga stiga till himlen och regna ner en bit bort!

Annars försöker jag snappa upp så mycket franska som jag bara kan, lär mig lite mer för varje dag. På helgerna försöker jag uppleva och se så mycket som möjligt av Normandie och området runt Paris. Att besöka gamla franska slott med tillhörande park/trädgård har blivit lite av en ny hobby – finns hur många som helst här att uppleva. =)

Det är härligt att genom bloggen kunna läsa om vad nya trainee-gänget pysslar med där hemma, de verkar göra minst lika mycket roligt och spännande som vi gjorde! Eftersom det även på Snecma är fotoförbud så kan jag inte bjuda på lite smaskiga foton från jobbet, utan bjuder istället på några från helgernas utflykter. Apropå smaskiga så finns i matsalen varje dag ett STORT utbud av olika desserter; alltifrån ostbrickor och panacotta till creme brulée och frukttallrik. *mums* =)

 

Ha det så gott!                                                                                                                              Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.