Sök examensarbete på GKN

Sök examensarbete på GKN

Det var inte alls speciellt länge sen jag själv satt nere i Italien och önskade mig en tidig julklapp i form av ett intressant examensarbete. Därför vet jag att intresset är stort för det huvudsakliga budskapet jag vill förmedla med detta inlägg. Vi har börjat få in ett antal examensarbeten som är öppna för studenter att söka till . Just nu har vi lediga examensarbeten som passar studenter inom maskinteknik, materialteknik, elektroteknik, teknisk fysik och liknande. Fler examensarbeten är på gång och vi kommer kontinuerligt att fylla på listan. Genom att besöka denna sida någon gång i veckan håller ni er uppdaterade!

Visst ja, som de trogna läsarna säkert redan märkt har vi påbörjat en uppdatering av bloggens utseende. Detta görs framförallt för att tydliggöra sidans breddade syfte. Utöver våra egna berättelser kring dagliga arbetet finner man nu även bland annat information kring hur man söker till examensarbete och trainee på företaget.

Den första praktikperioden är nu slut och jag tänkte ge en kort sammanfattning. Som tidigare beskrivet har jag alltså varit på min tilltänkta hemavdelning (manufacturing engineering development) de senaste sex veckorna (för er som inte hängt med från början så är alltså den tilltänka hemavdelingen den avdelning som det är tänkt att man ska fortsätta arbeta på efter året som trainee). Under denna period har jag fått vara med om många intressanta händelser. Alltifrån att vara med när man granskar projekt, till att vara med på tillverkning- och automationsmässa, till att vara med vid nya processutvecklingar.

Häromdagen spenderade jag och mina kollegor en förmiddag med att läsa en kurs i produktkännedom. I och med att flygbranschen är en stor bransch fylld av olika modeller, beteckningar och sifferkombinationer (mer eller mindre logiskt sammanhängande) så kändes detta högst motiverat. Man inser ganska snabbt att man inte lär sig all flyghistoria up to date på några timmar, utan att det förmodligen är någonting som får komma med tiden. Syftet var att lära sig det mest aktuella som grund, vilket jag absolut tyckte att vi gjorde. Dessutom kan man säkert använda kurslitteraturen som tåglektyr framöver, kan vara ett effektivt sätt att fördriva pendlingstiden (som förövrigt börjar minska, 9 dec ska tågen rulla fullt ut enligt de nya tidtabellerna, tills första snön faller förmodar jag?).

Igår började vi aktivitetsvecka #2. Ska inte återupprepa det Fredrik skrev om i sitt förra inlägg utan bara konstatera att vi efter en mycket givande visit på Bokenäs Hav Spa Möten nu ser fram emot att besöka Filton och Birmingham. Ska bli riktigt intressant att se andra fabriker inom GKN Aerospace, speciellt i företagets hemland! Min förhoppning är att få se intressanta metoder och arbetssätt som vi kanske kan inspireras av hemma i Trollhättan. I skrivande stund sitter vi nu på bussen påväg mot flygplatsen.

Ha det! /Henrik

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.