Tillverkning, norrlandsturné och inköp

Tillverkning, norrlandsturné och inköp

 IMG_1248

 

Mycket har hänt sen sist. Har fortfarande fullt upp och tänkte därför försöka summera de senaste veckorna lite snabbt här.

Förra perioden spenderade jag inom motorprogrammet PW1000G, där jag deltog i teamet som arbetar med utveckling och tillverkning av turbine exhaust case (TEC). Detaljen kommer att sitta i A320neo och är en mycket intressant lastbärande struktur som verkar i höga temperaturer och är placerad bakom lågtrycksturbinen i motorn. Under perioden har jag stöttat tillverkningsteamet i diverse uppgifter, exempelvis som att lägga upp routing och att ta fram handhavandeinstruktioner. Under en mycket lärorik och intressant period har jag verkligen märkt fördelarna och vikten av att vara ett motiverat team med positiv energi. Klyschigt kan tyckas, men oj så sant. Jag har även fått upp ögonen för att arbeta i projekt, vilket jag hoppas få göra igen inom en snar framtid. Att jobba i projekt är att jobba concurrent i sin renaste form.

Förra veckan var vi iväg på norrlandsturné under aktivitetveckan. Tänkte inte skriva allt för mycket om detta eftersom jag antar att några utav mina kollegor gärna gör det. Kan väl kort nämna att vi bland annat spenderade en dag i GKN-montern på LARV, arbetsmarknadsdagarna på LTU. Väldigt kul att se att så många studenter kom förbi och visade stort intresse för företaget och branschen!

Igår påbörjade jag min tredje period och denna gång handlar det om inköp. Inköp är en funktion som jag länge varit nyfiken på. Produktionsintresserad som man är inser man snabbt vikten av att ha rätt prylar på rätt plats vid rätt tidpunkt och till rätt kvalité. Min uppgift kommer att formas med tiden och kommer förmodligen handla om sourcinglogik för framtida försörjning.

Antar att det kommer att rassla in diverse bilder på oss från våra besök i förra veckan, så jag tänkte att jag passar på att lägga upp en direkt – denna är från LKAB-gruvan.

På torsdag blir det Sverige – Ryssland i bandy-VM nere på heden! Det ser vi fram emot!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.