Besök på Siemens

Besök på Siemens

Nu trodde ni kanske att alla arbetsmarknadsdagar var slut, men inte! Förra veckan var några av oss på InWest, arbetsmarknadsdagen på Högskolan Väst i Trollhättan. Det var riktigt skoj att prata med alla nyfikna studenter och berätta om vår verksamhet. Efter mässans slut, så fick vi chansen att mingla med studenterna över en middag. Det blev en mycket lyckad dag!

Nu befinner vi oss i Östergötland, där vi tillbringar vår fjärde aktivitetsvecka. Många intressanta besök står på schemat.

Igår var vi på Siemens i Finspång. Först blev vi uppmötta av Siemens traineer, som var och hälsade på oss i Trollhättan förra hösten. Då vi bilat från Trollhättan, så kom vi fram först vid lunch till Finspång, och det var så vår dag på Siemens började, med en riktigt god lunch! Mätta och belåtna fick vi efter lunch en företagspresentation om Siemens, och därefter blev det en rundtur i deras tre verkstäder. I Finspång tillverkar Siemens ång- och gasturbiner, och det var riktigt häftigt att få se tillverkningen och de färdiga turbinerna. Anläggningen grundades 1913, och firar därmed 100 år i år. Stort Grattis önskar vi från GKN!

IMG_1381
På after-work med Siemens traineer.

Vi kom sedan överens med Siemens-traineerna om att mötas upp på en afterwork i Norrköping. Det blev en riktigt lyckad kväll med god mat och dryck på Munken, och avslutades med en liten rundvandring i centrum.

IMG_1384
Fint vattenfall i Norrköping.

 

IMG_1385
Rundvandring i Norrköping.

Höjdpunkten på rundvandringen, var för Henrik då han hittade platsen där han varit på en konsert för några år sedan.

Tack till Siemens traineer som ordnade för en riktigt rolig dag för oss i Finspång och Norrköping!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.