Tips för ansökan #3

Tips för ansökan #3

 

Nu är ansökan stängd för höstens Traineetjänster, och vi har enligt HR fått in massor av kvalificerade ansökningar! Men vad händer nu?

Jo, för er som inte är upplysta kommer förhoppningsvis en mycket trevlig dam eller en mycket trevlig herre från HR att ringa upp er för en telefonintervju. Eftersom jag själv på något vis förmådde mig att ta mig förbi det här inledande steget tänkte jag delge er för mina tankar om hur man kan lyckas smickra en HR-representant och med (stor) risk att framstå som pretentiös kommer här några handfasta tips:   

1. Var glad och le! Det hörs…
2. Stå upp när du pratar! Det hörs också…
3. Färska upp minnet om lyckade projekt/arbeten du utfört för att kunna plocka fram exempel snabbt. Det gäller ju att underbygga sina självförhöjande svar med konkreta belägg för att inte låta som någon med totalt utan självinsikt.
4. Vet varför du sökte jobbet. Läs på om vad vi gör och vilka värderingar som företaget har.
5. Ge klara besked i vad du vill i din karriär.

 

 

j1

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.