Kurs och milkeshake

Kurs och milkeshake

Hej!

Nu har det snart gått tre veckor av min tid här i Connecticut, USA. Jag har hunnit med en hel del både på jobbet och på fritiden. Under den här veckan har jag gått Pratt & Whitneys utbildning och certifiering inom Laboratory Control at Source. Det handlar mycket om kundens krav och styrning av materialtester, standarder inom provning, testrapporter och annan kontroll av material, processer och delar till Pratt & Whitney. Det kan exempelvis vara när vi som leverantör till Pratt & Whitney köper in råmaterial för att tillverka våra delar.   Vilka typer av tester måste vi då göra och hur ofta? Det var tre intensiva dagar som var väldigt intressanta.

I USA kommer man ingenstans utan en bil, åtminstone inte i Connecticut. Nästan alla tar varsin bil till jobbet, affären osv. Det gör att det kan bli lite trångt på vägarna här. I rusning är det krypkörning som gäller. På motorvägen finns det ofta en separat fil för de som samåker. Det räcker att man åker två i samma bil för att få åka i den filen.

 På väg hem från jobbet, fortfarande bara lite trafik.

På fritiden blir det lite allt möjligt här. I lördags var jag på bowling med ett gäng kollegor.

Bowling

Jag har även försökt se lite av naturen som finns vid sidan av motorvägen.

Hiking?

I fredags var jag ute och käkade med två kollegor. Vi åt något så amerikanskt som chicken wings. Till dessert skulle vi köpa milkeshake på en drive-in. Det var inte så som jag är van vid i Sverige där man ställer sig i kö, åker fram för att beställa och sedan åker fram till luckan, betalar och åker därifrån. Det här var ett annat koncept. Vi åkte till en parkeringsplats, gjorde vår beställning, väntade på samma plats och sedan kom en tjej ut med beställningen, på rullskridskor! Jag blev nästan lite chockad!

Rullskridskor!

Ett svar på ”Kurs och milkeshake

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.