Historia möter framtid

Historia möter framtid

I tisdags begav vi traineer oss till Innovatumområdet som är ett utvecklingscentrum i Trollhättan. Innovatum bildas år 1997 i Nohabs gamla fabriker från år 1897 med syftet att främja näringslivets utveckling. Vi åkte hit för att besöka produktion tekniskt centrum, PTC, som är ett modernt produktionstekniskt laboratorium där fokus läggs på smarta och effektiva produktionsmetoder.

PTC drivs av Innovatum, Högskolan Väst och GKN för att studenter, forskare och företag ska kunna samverka och lära av varandra under samma tak. Fokus ligger på avancerad teknik för att driva utvecklingsprojekt som kan stärka konkurrenskraften hos företagen i vår region som i sin tur kan säkra regionens industrier.

Just nu har GKN ett flertal projekt i gång på PTC inom bland annat svetsteknik, automation och bearbetning.

event_ptc

Produktions tekniskt centrum, byggnad 73.

Vi tackar Joakim, Peter och Mikael för att ni tog emot oss och tog er tid att visa oss detta häftiga ställe där Trollhättans industri en gång startade. Tack!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.