Att ta tag i det stående nyårslöftet – träningen

Att ta tag i det stående nyårslöftet – träningen

Nu är de flesta tillbaka på jobbet efter en härlig julledighet med allt gott och mer eller mindre nyttigt som hör högtiden till. Samvetet börjar göra sig påmint, att röra på sig ska ju vara bra för en. Något som det mindre vintriga och mycket blöta vädret inte underlättat de senaste veckorna. Om man skulle känna för att träna bort lite dåligt samvete går detta utmärkt att göra på GKN. Vi råkar nämligen ha en alldeles förträfflig friskvårdsförening. Denna består bland annat av flertalet sektioner för ändamålet att röra på just ändan, och på området har vi en idrottshall som används flitigt av flera av gängen.

Några exempel på aktiviteter man kan sysselsätta sig med är badminton, fotboll, gymnastik, yoga och tennis. Flertalet arbetskamrater och däribland Oscar pysslar med innebandy, vilket spelas tre dagar i veckan. Utöver gymnastikhallen finns en spinninglokal, och den som föredrar att lyfta saker och sätta ner dem om och om igen (läs Erik, något jag aldrig förstått mig på) kan man nyttja det prima gym som finns. Det erbjuds även sysselsättningar som med fördel utförs utanför GKN-området så som jogging, orientering och rinkbandy. Om det är en normal vinter (vilket innebär snö och kyla i Trollhättan) är aktiviteter som långfärdsskridskor och längdskidåkning populära. Årets hitintills usla vinter kompenseras i alla fall med ett stundande träningsläger norrut för längdskidåkning.

För oss traineer får allt detta vänta (minst) ännu en vecka för i skrivande stund är vi ju på resande fot! Men jag tycker inte man ska underskatta hjärngympa och det faktum att våra pedalfötter får sig en rejäl omgång. En del promenerande lär det också ha blivit i slutändan genom verkstäder och hangarer så samvetet kan slumra i godan ro veckan ut. Och väl tillbaka får ni höra lite om vad vi haft för oss. Hej så länge!

Asnamorot

Tänker mig att jag kör på denna taktik men med knäck hängandes i snöret,
SOM jag ska springa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.