Vår ytterst engelska vardag

Vår ytterst engelska vardag

Detta inlägg kommer att handla om engelska. På svenska. Den ni! För det är ju faktiskt så att vardagen på GKN är ytterst engelsk. Inte bara är vårt bolag brittiskt utan vi använder oss även av det engelska språket i det mesta vi jobbar med. All skriven text skall produceras på detta språk och en hel del engelskt snack blir det också på daglig basis. Som tur är har jag med flera som börjat nyligen läst en Master of Science med engelska som standard-språk, vilket inte gjorde övergången från skola till arbetsmiljö särskilt omvälvande (bortsett från det faktum att vi behövt lära oss gékåenska, se Eriks inlägg: https://aerotrainees.se/2013/11/om-sprakbarriarer/).

Som sagt är det inte bara i text vi behöver kunna föra oss på detta exotiska språk. Det finns många på arbetsplatsen från andra länder vilket gör engelskan nödvändig för att kunna kommunicera viktigheter som lunchtider och fika-raster (även om ordet ”fika” är något av det första folk lär sig när de anländer, det och att inta stora mängder kaffe). Utöver detta konverseras det en hel del med diverse kunder, leverantörer och ”siter” inom GKN. Jag har själv hunnit med samtal med länder som England, Indien, Tyskland och Frankrike. Det vill säga en del anrop på ingelska, tengelska och frengelska. Och vi svarar så glatt på svengelska! Ibland kan man behöva be fölk att upprepa det de säger, men oftast fungerar kommunikationen bra. Jag har inte hört någon från England eller USA klaga på oss än, det får väl tyda på gott betyg?!

Sign

Exempel på språk man snubblar över på jobbet. Skylten visar även på ett nervöst moment kommande resa…

På tal om engelska sticker vi traineer över och besöker Englandet under nästa vecka. Men innan jobbandet börjar ska vi ta ett par dagar i London för turistande och allmän kvalitetstid. Det är oklart om några jobbrelaterade aktivitet kommer sysselsätta oss dessa dagar, men en kort-helg utan flygmotorer kan vi kanske överleva ändå.

Avslutar med en gammal goding, möjligen theme song till denna resa. http://www.youtube.com/watch?v=EfK-WX2pa8c

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.