En typisk arbetsdag för mig på GKN Aerospace i Newington!

En typisk arbetsdag för mig på GKN Aerospace i Newington!

Varje arbetsdag ringer klockan kl.05.45 men precis som när den ringde, ungefär vid samma tidpunkt, i Sverige ”snozzar” jag ett par gånger innan kroppen reagerar och jag går upp och gör mig i ordning. Varför jag trodde det skulle vara enklare att gå upp på morgonen här jämfört mot hemma i Sverige vet jag inte. Det första som är standard för mig på morgonen är att sätta på kaffebryggaren men tyvärr är kaffet inte så gott här i USA, jag saknar svenskt kaffe väldigt mycket. Vid kl.07.00 brukar jag sätta mig i bilen och bege mig de cirka två milen som jag har till jobbet i Newington. Varje dag åker jag över Connecticut River med utsikt över fina staden Hartford.

hartford
Hartford, Connecticut

Det första jag gör när jag ankommer till jobbet är att ringa mina leverantörer som jag fått ansvar för medan jag kommer befinna mig på GANE för att få status om dagens leveranser samt löften för kommande leveranser. Efter detta är det ner till produktion som gäller för av vara med på det dagliga produktionsmötet där jag ger status för mina detaljer och lyssnar av läget för produktionen.

Tiden mellan morgonmötet och lunch brukar ha lite olika innehåll beroende på hur väl mina leverantörer presterar. Finns risken att produktion kommer sakna material i närtid går mestadels av tiden innan lunch ut på att jaga leverantörer för att säkra inflödet av material.

Efter lunch brukar jag sitta med de projekt jag ska utföra under tiden jag är här; optimera uppsättning av logistikflöde för detaljer från västkusten till GANE med hänsyn till fraktkost, sampackning och ”just in time”, effektivisera processer som när vi förser leverantörer med ingående materiel samt mätning och uppföljning av varulager.  

Dagarna kan även ibland bestå av besök hos leverantörer i området för att de kan ha problem med att leverera i tid eller bara för att jag ska få en bättre inblick i olika leverantörers verksamhet.

Som ni förstår är dagarna fulla av arbete vilket är bra för jag är här för att lära mig massa nytt samt få en inblick in ett annat företags verksamhet. När dagen börjar närma sig kl. 16.30 åker jag hemåt till Manchester till min man och min son för att spendera eftermiddagen tillsammans. På eftermiddagarna gör vi allt möjligt men till vanligheten hör att bara umgås hemma till att ge oss iväg på en utflykt till någon av områdets närliggande parker. Gymmet där vi bor är också mycket uppskattat som eftermiddagsaktivitet.

park
I Northwest Park har vi varit ett flertal gånger, ligger endast 2km från där vi bor och här spelas baseball på helgerna och det finns en enorm lekpark

Vad har vi då gjort på helgerna än så länge? Vi har tur för det finns så otroligt mycket att göra i området så det vi har hunnit med är mycket shopping (vi bor i närheten av ett stort köpcentrum), besökt ett flertal parker, kollat på baseball, spelat golf, varit på barnmuseum och science center samt utforskat Connecticuts huvudstad Hartford. I helgen ska vi besöka en närliggande stad som heter New Haven.

Sammanfattning; Vi trivs otroligt bra och njuter av varje sekund av vårt äventyr!

Greetings from The Lundbloms 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.