9/11 Memorial Museum – Underground

9/11 Memorial Museum – Underground

När jag skriver, 9/11 – 2001, tror jag att alla minns denna dag till och med exakt vad de gjorde när den hemska nyheten sändes på tv att flygplan kraschat i ”World Trade Center” i New York. Jag minns att en tv rullades in i klassrummet och att vi alla i klassen satt stumma och växlade blicken mellan tv:n och varandra. Det fanns inte ord då för att beskriva denna händelse och det finns det inte heller idag.

Nyligen öppnades 9/11 Memorial Museum i New York som en symbol för att hedra de omkomna och drabbade familjerna i flygattacken 9/11 år 2001, samt för att vi aldrig ska glömma vad som hände denna dag.

911

Här ser ni Ground Zero området med den nya byggnaden, 9/11 Memorial Museum

Den 5 juni besökte vi detta museum som är ett enormt komplex med flera våningar ner i marken, under området Ground Zero. Här nere får man följa den tragiska historien i bilder, ljud, filmer, föremål samt se fundamenten från de två byggnaderna som jämnades med marken. En helt otrolig byggnad som gör att attackerna 9/11 2001 aldrig någonsin går att glömma.

Här ser ni lite bilder från vårt besök;

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dessa pelare, som var två av många i ett av World Trade Center bygganderna, är det första (efter såklart en grundlig säkerhetskontroll) man möts av i bygganden, med Freedom Tower i bakgrunden

Last-Column-in-Fou_2912260b

På denna bild ser ni det som förankarade bygganderna samt den pelare som stod längst kvar på området innan ombyggnationen av området staratade. På denna pelare finns det fina meddelanden, bilder och oförglömliga minnen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Här har ni mig till sist, precis innan utgången, bland rester av World Trade Center och bland minnen som är en verklighet svår att förstå

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.