Vad hände med Oscar då?

Vad hände med Oscar då?

Jo, han kom iväg på sin utlandspraktik han med. Efter en månads bloggtystnad ska jag nu tala ut.

Fredagen den 30e maj tog jag min Boeing 787 Dreamliner från Arlanda till LAX, Los Angeles internationella flygplats. Det som väntade mig var tre månaders jobb på GKN Aerospace Santa Ana strax söder om LA.

Los Angeles och mitt nuvarande hem, Costa Mesa.

Santa Ana har en site som växer så de knakar och som framför allt fokuserar på Honeycombpaneler. Dessa paneler består av en kärna med sexkantigt mönster omsluten av en täckande plåt på varje sida. Panelerna är av olika metaller och är komplicerade att både tillverka och forma. Honeycombpaneler har hög hållfasthet i förhållande till vikt och är därför vanliga i strukturer som omsluter kärnmotorn i jetmotorer.

Ja, ni förstår var namnet kommer ifrån.

Mina arbetsuppgifter består av att göra hållfasthetsberäkningar och analyser av både panelernas formingsmetoder och ”in service” miljöer. Jag har bara 5 min till jobbet med min Cheva från min bostad i Costa Mesa i kommunen Orange County. Lite skillnad emot att pendla en timma från Göteborg till Trollhättan, fast i bilen måste jag ju helst hålla mig vaken.

På fritiden har jag hunnit med en hel del saker hittills, bland annat har jag:

• Kommit halvvägs till den gyllene åldern 50
• Vandrat runt Hollywood-skylten
• Gått på Stanley cup-final
• Upplevt den udda sporten Baseball live
• Blivit bekväm med åtta-filig motorväg
• Firat midsommar på IKEA
• Glömt hur regn känns och hur moln ser ut

Kings vs. Rangers i Staples Center.

Ha en trevlig sommar där hemma, hörs snart igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.