Blue Ash – Where it’s at!

Blue Ash – Where it’s at!

Precis, det är på GKN i Blue Ash utanför Cincinnati som det händer. Som allt händer. Denna site har under de senaste åren inte gjort så himla bra ifrån sig och brottas med stora problem. Man har funderat på att ge upp och lägga ner, men när siten gick samman och började tillhöra samma företag som Trollhättan (GKN Aerospace Engine Systems, AES) bestämde man sig för att satsa istället. Och man satsar hårt.

Cincinnati site Detta var bilden som siten valde att representera
dem i den globala GKN-tidningen. Tyvärr är den
ganska representativ för sitens skick. Just nu,
that is.

Folk skickas hit i omgångar, mestadels från Sverige, för att erbjuda sin hjälp. Ena veckan är det CMM-proffs här för att fixa mätmaskinerna (se: https://aerotrainees.se/2013/09/konsten-att-mata-ratt/), nästa är det någon som ska styra upp produktionen och tredje veckan kommer VD hit med förslag på organisationsförändringar.

När ett företag befinner sig i en sådan här situation finns det förstås hur mycket som helst att göra och det är alltid skarpt läge. Trots att jag bara varit här i fyra veckor har jag gjort så mycket olika saker att de måste presenteras i listform:

–          Man hade identifierat en möjlighet att korta operationstiden för en produkt (stab vane, google it) men hade inte produktionstekniker nog att genomföra det. Tills nu.

–          När ett gäng från Trollhättan var här för att förbättra kvalitetssystemet behövdes lite statistiska analyser. Undrar om den nya killen har läst statistik?

–          Det behövs köpa en massa prylar för att installera våra nya maskiner, ge svensken en snabblektion i affärssystemet och en leverantörslista så kör vi.

–          Hoppsan, en projektledare slutade hastigt. Men den där traineen har ju faktiskt längre historia inom GKN än hälften av folket i kontorslandskapet, ge honom en del av det vetja!

–          En marknadskille åker på långsemester samtidigt som flera RFQ:er (fackspråk: request for quotation, offertförfrågan) kommer in. Om det ändå funnits någon industriell ekonom på plats…

Så ja, ni förstår. Kämpigt, precis som jag vill ha det. Och nu hör jag någon ropa längre ner i korridoren. Bäst jag slutar skriva, för nu dyker väl en arbetsuppgift till upp…

munkar

Ingen amerikansk arbetsplats utan att någon har
med sig munkar!

Ett svar på ”Blue Ash – Where it’s at!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.