Ännu en trainee på vift och enhetsförvirring

Ännu en trainee på vift och enhetsförvirring

Nu är ni nog många där hemma som är lediga och njuter av den svenska sommaren, som enligt Facebook verkar vara fin. Här i ”SoCal” jobbar jag på som ingenting har hänt i ännu en månad till innan min sena semester slår in.

På jobbet har jag nu varit, nästan på dagen, två tredjedelar av min tid. Jag fortsätter att hålla mig bland beräkningsfolket i ”stress-group”. Det är som ni säkert förstår inte mänsklig stress jag räknar på. Under tiden som gått har jag tagit på mig större uppgifter och kommit in i arbetet mer och mer. Analyser är varvade med rapportskrivning och däremellan lite svärande över amerikanernas dumma enhetssystem, vilket störde mig som mest i början. Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt. Till exempel: det går det 12 tum på en fot där varje tum är ca 25.4 millimeter. Om något är under ”tummen” räknar man i tusendelars tum (”thou”), där en plåt kan vara ca 50 thou som exempel. Utöver detta har de även Pounds för vikt och Gallons för volym. Som beräkningsingenjör stöter man på detta hela tiden, så jag har tvingats vänja mig och hålla tungan rätt i mun.

 Lyckades fånga entrén till min site i Santa Ana en mulen dag.

Bredvid jobbet finns ett liv där med. Jag och Erik var lite avis på britterna Anna och Marin som möttes upp i Luton för GKN-besök och övrigt skoj. Därför bestämde vi oss för att göra en amerikansk version av det. Erik fångade ett av sina för evigt sena flyg, denna gång ner till mig i Kalifornien. Vi ordnade så att Erik fick sig en rundvandring på min site i Santa Ana, och det var inte nog där. Dagen efter tidigt på morgonen tog vi bilen söderut mot San Diego för att få en visning av GKN Aerospace i El Cajon. El Cajon, eller “The Big Box” som det betyder på spanska, ligger strax nordost om San Diego. GKN där gör mycket olika produkter, allt från Fan cases med diameter på tre meter (!) till olika slags ducts. Dessutom är de kända för sin kemiska bearbetning, därav deras ”andranamn” Chemtronics.

Under helgen turistade vi till 110%, med ett fullspäckat schema.

Såklart besökte vi i sann GKN-anda hangarfartyget USS Midway i San Diego.

Mitt nästa inlägg kommer upp i september under min semester, take care tills dess!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.