Flyg-nörderi i Farnborough

Flyg-nörderi i Farnborough

Som Marin nämnde i ett tidigare inlägg vallfärdades världens alla stora företag inom aerospace (samt de största flygplansnördarna) till Farnborough vecka 29 för att delta vid Farnborough International Airshow (FAI). Eventet hålls vartannat år i England och vartannat i Paris, och jag och Marin hade turen att befinna oss i rätt land vid rätt tidpunkt.

Jag fick möjligheten att åka till FAI som representant för de svenska traineerna och var där två dagar under veckan. På måndagen var det Press Day och jag och de andra traineerna (7 graduates från UK, en från US och en från Indien) fick fria tyglar att utforska mäss-hallarna, träffa kunder och leverantörer samt såklart kolla in alla flygplan som var utställda och som flög. Det är en himla massa plan och helikoptrar vi gör delar till och jag lärde mig en hel del nytt om vår product range! Mycket imponerande att se jättarna Airbus A380 och Boeing 787 Dreamliner köra snäva svängar och höra plan som Eurofighter Typhoon och Avro Vulcan mullra förbi.

FAI_bloggen

Till vänster ses engelska traineer uppe på GKN-paviljongens utsiktsdäck i spänd väntan på att en A380 ska påbörja sin flyguppvisning. Till höger har vi mig och Josh Mickle, US graduate, framför en modell av F-35 Lightning II/Joint Strike Fighter, till vilken vi bland annat tillverkar canopy och komponenter till främre delen av motorn.

På fredagen var det Futures Day och en dag tillägnad att inspirera studenter. Vi hade fullt upp med aktiviteter i vår fina paviljong (se bild i Marins inlägg från 21:a juli) där vi bland annat anordnade tävlingar och bemannade utställningshallen innehållande smakprov av vad vi gör inom GKN Aerospace.

031

En del av det GKN-crew som hjälpte till under fredagen. Här ses bland annat alla graduates och apprentices som deltog, längst till höger har vi Jim Goodman, Head of Global Engineering Integration.

Det var en fantastisk vecka och jag fick möjlighet att möta många personer i ledningen för GKN Aerospace samt härliga graduates och apprentices. Och var jag inte en flygnörd när jag kom till Farnborough på måndagen var jag det definitivt när jag lämnade på fredagen, i solskenet vandrandes mellan flygplanen med en glass i handen.

Med det avslutar jag mitt sista inlägg från Englandet och kanske det sista under mitt trainee-år. Lämnar nyvunna vänner i UK men ser fram emot att träffa alla arbetskamrater igen där hemma och den nya kullen med traineer. Väl mött i september!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.