Slutet på utlandspraktik och livet som trainee

Slutet på utlandspraktik och livet som trainee

Och där var min utlandspraktik också till ända. I fredags hade jag min sista dag på GKN Aerospace i Santa Ana i Kalifornien. Det har varit tre lärorika månader på många sätt, bland annat genom att upptäcka några synergier och olikheter som finns mellan GKN:s siter i olika världsdelar. Dessutom var det annorlunda att arbeta på ett företag med en tiondel så många anställda som i Trollhättan. Som tack för min tid på företaget bjöd jag på tårta med lämpligt tema. Min första önskan att ha ett honeycomb-mönster (i ren Santa Ana-anda) på tårtan var tydligen för svårt för bageriet, men ett detaljerat flygplan kunde de göra. Så så blev det.

Komplicerat

Enkelt

Efter att dagligen jämföra USA med Sverige har jag listat två jobbrelaterade saker jag gärna tagit med mig hem till Sverige:

  • Heltäckningsmattor på kontoret – bekvämt och ljuddämpande!
  • Utbudet av lunchrestauranger – USA vet att människor behöver mat, minst sagt

Nu (efter semestern förstås) känner jag mig redo att komma igång med mitt nya jobb i Trollhättan där jag ska jobba som beräkningsingenjör inom hållfasthet. Traineeåret är över för mig och jag ser tillbaka på det som ett mycket givande år. Alla spännande företagsförsök, alla nya avdelningar och inte minst våra tillfällen i Bokenäs med grupp- och ledarskapsutveckling. Det blir kul att träffa den nya trainee-gruppen, som börjar i september, när jag kommer tillbaka. Jag hälsar er varmt välkomna.

Slutligen som den svensk jag är, tycker en del av mig ändå det ska bli lite skönt att komma tillbaka till en kall, mörk och regnig höst. Vi ses där!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.