ACAB

ACAB

acab

Efter besöket på Siemens tog vi bilen tillbaka till Linköping och Malmslätt för att besöka ett annat GKN-företag: ACAB (Applied Composites AB). Företaget har ca 70 anställda och som namnet antyder så sysslar de med det spännande materialet komposit. Vi blev väl mottagna av Mats som är produktutvecklingschef på företaget och som jobbat där sedan företaget grundades 1986. Vi fick oss en kaffekopp och ett par pepparkakor samt en mycket spännande diskussion kring företaget, deras produkter och vad man kan göra med komposit.

Besöket avslutades med en tur i verkstan där vi även fick känna och klämma på några av deras produkter, bland annat rör till försvarets raketgevär. Förutom militär tillverkning har ACAB även kunder inom fordonsindustrin och aerospace där de bland annat tillverkar lastbärande strukturkomponenter till flygmotorer och nosradomen till JAS 39 Gripen.

Kl 17.30 var det fem trötta traineer som vinkade hejdå till ACAB och Linköping, tog en hamburgare på vägen och åkte sedan till vandrarhemmet i Södertälje, redo för nästa dags äventyr…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.