Besök på GKN Plc:s huvudkontor i Redditch

Besök på GKN Plc:s huvudkontor i Redditch

Vår dag i staden Redditch utanför Birmingham bestod av rundvandringar på kontor snarare än i verkstäder, men var inte mindre spännande för det. Kontoret var nämligen GKN Plc:s huvudkontor och vi var där för att träffa Andrew Harvey och Marisa Kismul, HR-chefer för Aerospace respektive Engine Systems, samt Scott MacKintosch, chef för digital kommunikation.

Mötet med Scott var intressant då han relativt nyligen anställts på GKN efter att bland annat ha jobbat inom dataspelsindustrin och därför delade många av våra upplevelser kring att börja jobba inom ett stort industriföretag. Vi pratade mycket kring den IT-problematik som uppstått inom koncernen efter att GKN i förhållandevis snabb takt förvärvat många bolag över hela världen och vilka lösningar och möjligheter vi skulle vilja se nu när Scott tillträtt som övergripande ansvarig för digital kommunikation. Vi pratade även om GKNs närvaro inom sociala medier och vilka planer som fanns för att utöka denna. En rolig överraskning var att Scott läst vår blogg och ville promota den inom hela GKN, då den var ett unikt exempel på framgångsrik extern kommunikation!

Mötet med Andrew och Marisa var också mycket givande och det var roligt att man ända från GKN Aerospace ledning visade så stort intresse för oss fem och vårt traineeprogram i Trollhättan. Andrew och Marisa berättade om deras respektive karriärer och lärdomar de fått på vägen, men vi pratade också mycket kring utformningen av vårt traineeprogram och vilka skillnader och likheter det finns mellan det och andra traineeprogram inom GKN. Precis som på IT-sidan finns det bland traineeprogrammen flera olika upplägg som delvis ärvts till följd av att nya företag införlivats inom koncernen och det finns naturligtvis möjligheter till förbättring med exempelvis ökat utbyte mellan programmen, någon som vi tycker låter bra!

Efter besöket i Redditch styrde vi bilen vidare mot Filton för att besöka ytterligare en GKN site.

Foto 2015-01-06 15 37 55
Obligatorisk gruppbild, här med Andrew Harvey

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.