På väg igen!

På väg igen!

Då var det dags för en ny traineeresa. Det känns som att vi levt i en resväska de senaste veckorna, men kul har vi i alla fall. I skrivande stund sitter vi på Arlanda och väntar på flyget som ska ta oss norrut upp till Kiruna.

Annars har tiden sedan jul bara flutit iväg och precis som Christian skrev så har den tredje praktikperioden just avslutats. Jag satt, precis som Christian, på Research and Technology, men jobbade med helt andra uppgifter. Min uppgift var att ta fram data och göra grafer över hur den nuvarande och kommande flygplansmarknaden ser ut utifrån tekniska parametrar. Antal airliners i de olika flygplanstillverkarnas backlog jämfördes med antal säten i standardutförande, kabinstorleken hos business jets jämfördes med deras respektive räckvidder och motorernas fläktdiametrar jämfördes med deras dragkraft. Dessutom har jag börjat titta lite på hur rymdmarknaden ser ut, också det ett väldigt spännande område att studera. Jag fick till några bra bilder som jag hoppas kommer till användning, men framförallt har jag lärt mig mycket om både olika flygplan, vad som skiljer dem åt, hur marknaden ser ut och hur den fungerar, vilka parametrar som spelar roll och vilken politik som påverkar. Min handledare visade sig vara en riktig expert på allt vad flygplan heter och han berättar gärna om man frågar!

Utöver detta har det varit ett par hektiska veckor med planering inför kommande besök från ett antal studenter från Frankrike och den stundande avresan till USA. Jag och Anders (framförallt Anders) har kämpat hårt med boende, bilar och flygbiljetter och det ser ut att ordna sig. Mycket finns kvar, framförallt det beryktade visum-ansökandet, men det ska nog lösa sig det också.

Nu blir det som sagt en veckas resande (som jag låter Anders och Martin berätta mer om senare i veckan) och därefter påbörjas vår sista praktikperiod i Trollhättan innan det bär iväg till utlandet…

Skickar med en fin liten klassiker på dagens tema:

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.