Födelsedag i utlandet

Födelsedag i utlandet

När man befinner sig i ett annat land, långt ifrån vänner och familj, under en längre period kan det hända att bemärkelsedagar infaller under denna tid. Idag är en sådan dag: min 26-årsdag. Grattis till mig! Nu är det visserligen inte riktigt samma sak att fylla 26 år som 6 år, men ett par grattis piggar ju upp i alla fall! Dagen till ära passar jag på att sprida fikatraditionen här på GANE. Jag vet att tidigare svenskar har gjort sitt bästa med att införa fredagsfika här, men det tycks vara bortglömt nu. En kladdkaka kanske kan få dem på bättre tankar?

d8de9a0b483aea88d5f8ebfee395c6b0add278fc_thumbnail

Tyvärr får jag inte spendera hela dagen med att glufsa i mig kladdkaka, det ska ju jobbas lite också. Mitt kvalitetsprojekt med handledaren Ryan går två steg fram och ett tillbaka. Eftersom ingen här jobbat med systemet tidigare stöter vi då och då på nya hinder som vi får ta oss över eller runt, vilket resulterat i att denna vecka bestått av mycket omarbete. Tråkigt, men samtidigt väldigt lärorikt att få vara mitt uppe i ett implementeringsprojekt av det här slaget. Det kräver flexibilitet, nytänk och en stor dos envishet!

I fredags fick jag och Anders dock bryta av arbetet med en liten traineeutflykt till systersajten North Charlestown som ligger två timmars bilresa norr om Newington i delstaten New Hampshire. Där blev vi väl bemötta av Steve som visade oss runt i den ganska lilla och bullriga verkstadslokalen och därefter bjöd oss på lunch. Det var ett spännande besök på en site som skiljer sig mycket från vad jag och Anders är vana vid från Trollhättan!

20150515_133231
På vägen hem från North Charlestown passerade vi en täckt bro som området tydligen ska vara känt för. På skylten står “Walk your horses or pay two dollars fine”. Vi puttade inte över bilen…

 

På lördag åker vi på nästa resa, dock utanför jobbet. Eftersom vi har ledigt på måndag p.g.a. Memorial Day, passar vi på att åka till Cape Cod och Martha’s Vineyard över helgen. Det ryktas bland annat om att Obama himself har sommarstuga där i krokarna… Förra helgen var vi dessutom i New Haven och kollade in Yale. Vi lyckades pricka in examenshögtiden, eller snarare dagen innan examenshögtiden som tydligen kallas ”Class Day”, så det var fullt med studenter i examenskläder och finklädda stolta föräldrar. Vi kände oss lite allmänt nedklädda i våra shorts och t-shirts, men fick ändå lite sentimentala minnen av studentlivet och våra egna examensdagar. Lunch åts på ett studentcafé som hade tydliga vibbar av raw food och hälsokost. Anders summerade den amerikanska livsstilen bra när han konstaterade att avokadomackan förmodligen var det nyttigaste han ätit under hela resan!

Med lite bilder från dagen avrundar jag detta inlägg. På återseende!

DSC_0921
Ett av de många fina byggnaderna på Yale. Äldsta byggnaden är från 1717.
IMG_0061
Ett gäng graduates som väntar på att få gå iväg i paraden.
DSC_0923
Biblioteket.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.