Besök på GE Aviation

Besök på GE Aviation

Då var det Christian igen som rapporterar senaste nytt ifrån Cincinnati!

För två veckor sedan fick jag möjligheten att besöka en av våra kunders monteringsfabrik här i Cincinnatiområdet. Det är nämligen GE Aviation som har sin monteringsfabrik för motormodellerna CFM56, CF-6, LM2500, LM 6000 och LMS100 med flera, i stadsdelen Evendale.

Besöket anordnades med hjälp av personer som arbetar på Commercialavdelningen här i Cincinnati och vi fick en guidad tur i monteringen utav specifikt CF6 och CFM56.

Båda motorerna har en lång historia bakom sig och en stor del av alla flygplan som flyger idag använder sig utav en av dessa motormodeller. Faktum är att CF6 motorn gjorde sin debut redan 1971 på den välkända Douglas DC-10. CFM56 fick sin första beställning 1979 för att uppgradera och ersätta befintliga motorer på Douglas DC-8.

CF6-50 som sitter på flygplan av modellen Boeing 747, 767 samt Airbus A300, A310 och A330.

Så man kan verkligen säga att dessa två motorprogram har varit både väldigt framgångsrika och långlivade.

Det som var mest fascinerande med besöket var att få möjligheten att verkligen se var våra komponenter kommer in i monteringen, samt att på ett säkert sätt få komma så nära inpå slutprodukten som det egentligen går.

Det är svårt att föreställa sig hur en såpass komplex konstruktion sedan kommer att vara ansvarig för framdrivningen av ett fordon som transporterar personer och gods över hela världen på 10.000 meters höjd! Man kan inte annat än att bli imponerad av människans påhittighet!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.