Anders sista rapport från Staterna

Anders sista rapport från Staterna

Här i Newington har arbetet tagit allt mer fart i takt med att praktiken närmat sig sitt slut. På inköpsavdelningen här har jag fått hålla koll på lagersaldon och leveranser av inkommande material, samt planera kommande behov. Parallellt med detta har jag även gjort en värdeflödesanalys av en del av vår produktion och fått utforska SAP:s många möjligheter och brister. Sammanfattat så har jag fått en överraskande stor användning av det jag lärde mig på min masterutbildning inom supply chain management!

Efter att ha gått mycket vid sidan av handledare tidigare under året, är det riktigt kul att få mer ansvar inom områden som man har utbildning i. Det är dock synd att praktiken har kommit upp i fart lagom till att det är dags att åka hem, nästa vecka är nämligen den sista för mig och Cecilia här i Newington.

Ni som har följt bloggen ett tag kanske minns Future Thinking, ett GKN-projekt vi traineer varit med i sedan januari. I våra respektive projektgrupper har vi arbetat på distans med kollegor över hela världen, vilket vi naturligtvis fortsatt med här i USA. Även det här arbetet har tagit mer av min tid på sistone, i takt med att spetsat in oss på ett passande projektområde. Med början i det väldigt breda ämnet artificiell intelligens har vi arbetat oss fram till Industri 4.0, det som spås bli nästa stora industriell revolution – den ”smarta” fabriken. Förhoppningsvis ska vi kunna komma med idéer och infallsvinklar för hur GKN ska kunna ta steget in i Industri 4.0.

3190c81
Den industriella utvecklingen genom tiderna. (Källa: German Research Center for Artificial Intelligence (DFKI))

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.