Sista rapporteringen från Kalifornien

Sista rapporteringen från Kalifornien

Nu har det blivit dags för sista inlägget från Kalifornien. Nästa gång ni hör från mig är jag tillbaka i Sverige igen. Sista veckorna är det mycket fokus på att försöka avrunda det arbete som jag hållit på med här borta samt dokumentera för den som ska ta över efter mig. Arbetet kring implementering av keramer kommer snart att mynna ut i en presentation av mitt materialtestprogram samt ett förslag på en metod för att utvärdera en keramisk komponent med hjälp av FEM. Förutom traditionellt analysarbete har det inneburit mycket research kring hur keramer beter sig vid olika temperaturer, laster och geometrier för att kunna motivera mina resultat.

Under veckan passerades en stor milstolpe för 737 Max projektet då den första komponenten som ska tas i bruk levererades. Detta firades med fotografering och tårta. Kul att programmet rör sig framåt även om det fortfarande är mycket jobb kvar för att klara av den ökning av produktionstakt som ska genomföras.

För ett par veckor sedan firade jag 4e Juli för första gången. Amerikaner vet verkligen hur man är nationalistiska, det enda jag kan jämföra med hemifrån är när jag varit på fotbollsmatcher med landslaget. Dagen startade med en kort glimt av den årliga paraden i Huntington Beach men då jag och Oscar som är en av de andra Svenskarna på sajten hade valt att dagen till ära att bjuda på midsommarlunch hade vi en del förberedelser att göra. Det var roligt att visa chanses att visa några traditioner som vi har hemifrån och all bjöd till när det var dags för Svenska sånger.

IMG-20150704-WA0005IMG-20150704-WA0001

Avslutningsvis skulle jag vilja lyfta fram ett initiativ som vår division Driveline genomförde för lite drygt en vecka sedan. Varje år genomförs en tävling som kallas Formula student på Silverstone i England. För er som inte är insatta i begreppet innebär att studenter under året bygger varsin Formula bil för att sedan under tävlingen bedömas under olika moment. Bilens prestanda mäts och dess design utvärderas för att tillslut kunna kora ett vinnande lag.

Det är ett stort event med deltagande lag från 25 länder som GKN har varit med och sponsrat i flertalet år. Detta år valde man att testa något nytt genom att skapa ett event där fyra stycken ingenjörer genomför en resa från Lohmar till Silverstone i bilar som GKN tillverkar delar till. Resan dokumenteras på sociala medier som Twitter och LinkedIn samt en tillfällig GKN hemsida som skapats för tävlingen. Man hade även en tävling där deltagare skulle fånga stämningen under Formula student och lägga upp på Twitter under #GKNSelfie. Varje dag korades den bästa bilden och vinnaren fick en GoPro.

För bilder från evenemanget samt information kika in följande hashtags på Twitter eller gå in på GKN:s tillfälliga hemsida tillägnad evenemanget.

#GKNJourneyTo #fs2015 #GKNSelfie

http://www.gknformulastudent.com/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.