Nu börjar allvaret…

Nu börjar allvaret…

Efter en vecka full med aktiviteter i form av studiebesök, kompetensutveckling samt mycket bilåkande har nu samtliga traineer hittat hem till sina respektive hemavdelningar. De fyra första veckorna som trainee har varit fantastiska där största fokus har legat på att lära känna gruppen genom många trevliga aktiviteter parallellt med att skapa sig en förståelse för den övergripande verksamheten här på GKN.

Jag tänkte ägna mitt första blogginlägg att kortfattat beskriva det internationella trainee-programmet (GKN International Graduate Program) som jag och Daniel Pelvén deltar i. Det är faktiskt första gången sedan GKNs uppköp av verksamheten i Trollhättan som de fått rekrytera till det internationella programmet, vilket gör mig och Daniel till de första två svenska deltagarna. Till skillnad från det lokala programmet i Trollhättan som löper över 1 år så kommer vår resa att vara lite längre(eller mycket längre beroende på hur man ser på det) då programmet istället är 5,5 år. Programmet inleds med ett halvårsuppdrag på vår hemma-site(Trollhättan) där man får delta i ett eller flera projekt inom en funktion (till skillnad från det lokala programmet med 6-veckorsperioder inom olika funktioner). Detta följs sedan av ytterligare två stycken halvårsperioder i ett engelskspråkigt land för att sedan övergå till två stycken 2-års-perioder vilka i princip kan spenderas vart som helst världen.

Jag kommer att spendera mitt första halvår på Military Engines (ME) och då främst arbeta med fokus på RM12 vilket är motorn som sitter i dagens Jas Gripen. Mer information om mina projekt kommer ni att kunna ta del av i kommande inlägg. Tills dess, Have a safe flight!

Photo: Copyright Saab AB
Photo: Copyright Saab AB

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.