En flygande start!

En flygande start!

Trainee Gustav Söderberg anmäler sig till att skriva sitt förta blogginlägg. som ni vet kan ni läsa om alla personerna under fliken ”Traineer genom åren”.

Jag har fått äran att skriva om halva vår aktivitetsvecka. Men först ska jag börja i rätt ände. Den 7 september började jag officiellt på GKN Aerospace Trainee program, för mig vart det ett kärt återseende. Vi hade en riktigt bra och en vad man kan förvänta sig, gedigen start som Trainee. Det som var roligt var att vi alla fick saker att tillverka manuellt i fräs och svarv.

Sedan följde två veckor av praktik runt om i olika verkstäder och dess funktioner kopplat till produktion, för att avsluta med att alla fick rekapitulera vad dem gjort men framförallt vad deras funktioner gör och hur produkterna flödar. Även för mig som varit till och från på företaget ett antal år lärde mig mycket nytt om hur vi tillverkar våra saker. Det som gång på gång slår mig, är, att kompetensen alla besitter ligger på en hög nivå hos medarbetare, det är viktigt att betona. Jag siktar på att bli en del i det.

Efter detta genomförde vi en aktivitetsvecka Linn har redan öppnat ordet För mig. CybAero var roligt att besöka som gammal aktieägare. Public Affairs kontoret var otroligt givande ur medarbetsperspektiv. Jag skulle vilja slå ett slag för att de två får mer tid internt att presentera deras arbete, utmaningar och tankar inför alla.

Som sista besök den 30 september besökte vi SAS Group (Scandinavian Airlines). Detta besök såg jag personligen fram emot väldigt mycket. Varför det? Jo på GKN trollhättan och GKN tillverkar vi motordelar och andra delar som sitter på många av de olika flygplan SAS manövrerar. Vi anlände tidigt på morgonen, vi hade förstått att vi skulle få träffa Niklas Hårdänge, Vice President Corporate Strategy and Asset Management, Asset management tolkar jag att det handlar om deras flygplan, på svenska är han ansvarig för deras Flygplansflotta. Det vi visste var att vi skulle få en duvning i flottastrategi, motor service, kontraktskrivningar samt LEAN. Vi möttes utav tre personer, varav en hade jobbat för Volvo Aero tidigare bl.a. i Florida på Engine service sidan. Jag och Toni höll i en företags presentation om GKN. Dem hade ett par tunga och specifika frågor av naturliga själ. Senare leddes vi till deras LEAN avdelning där vi fick en oerhört bra genomgång av två SAS-LEAN experter. De har kommit väldigt långt i deras arbete men har fortfarande utmaningar.

För att sammanfatta detta besök är professionalism ordet. De tog emot oss oerhört bra, passade tider och hade sytt ihop ett väldigt ambitiöst schema. De ville verkligen att vi skulle förstå dem och lära utav oss, de var frågvisa, de var förklarande och det var solklart att dem inte tog detta besöket som ett i mängden, även om de är så dem alltid hanterar besökare får dem en stor eloge för det.

Vi avslutade vår aktivitetsvecka med 2 dagar i Bokenäs, en konferensanläggning i skärgården. Temat var grupputveckling. Vi tacklade lätta och svåra utmaningar, bl.a. att bada.. den 1 oktober..

Nu är det söndag och jag har precis avslutat en kurs i affärsekonomi och investerings strategi.

#Långa bilfärder är utvecklande med rätt gäng
#Public Affairs, borde alla få lyssna på
#Bra planering tar tid
#Mottagandet på SAS, världsklass
#Flykting situationen, vad gör du?
#Bada i oktober, check
#Mina Trainee kollegor, 🙂
#
Ny Trollhättebo, Mikael Ingvarsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.