Aktivitetsvecka

Aktivitetsvecka

Det har blivit dags för mig, Linn, att debutera på bloggen. Vill ni veta mer om mig så finns en presentation här på sidan under årets traineer.

Efter tre roliga och lärorika veckor i Trollhättan med introduktioner och en första praktik i produktionen (otroligt rolig och värdefull) är vi traineer nu ute på en aktivitetsvecka. Vi är för närvarande ute på en liten minibussturné och gör studiebesök. Vi startade måndagen med att köra till Linköping för ett besök på CybAero. Ett spännande företag som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar, så kallade VTOL RPAS (Vertical Take Off and Landing Remotely Piloted Aircraft System). Dessa används exempelvis inom inspektion av kraftledningar eller inom marina sökoperationer. Det var väldigt spännande att dels få lära sig om deras produkter och branschen men även att få höra om deras resa som ett expanderande företag. Ett fotografi på oss traineer tillsammans med Rasmus Lundqvist från CybAero och två helikoptermodeller kan ni se nedan på bilden (notera alla lyckliga traineer som är helt exalterade över teknologin).

IMG_7345

Dag nummer två hade vi förflyttat oss till min gamla fina hemstad Stockholm. Det blev ett kärt återseende och ett mycket intressant besök hos GKN Public Affairs (PA), vars kontor ligger i Stockholm. PA kan förklaras som relationen mellan en organisation och dess externa intressenter. Intressenter kan vara politiker, beslutsfattare, kunder och branschorganisationer. Man jobbar för att framföra organisatoriska åsikter gällnade exempelvis forskningsprogram och andra politiska beslut som kan påverka GKN som företag. Hannes Carl Borg och Stefan Hjort på PA gav en genomgång av hur deras arbete ser ut och poängterade att det alltid är bra att komma ihåg att vår verksamhet påverkas mycket av politiska beslut, speciellt inom rymd och militärt. En bild från Tändstickspalatset där Hannes Carl Borgs och Stefan Hjorts kontor är placerat kan ni se nedan.

Tändstickspalatset

Å trainee-gängets vägnar så tackar jag Rasmus Lundqvist på CybAero och Hannes Carl Borg & Stefan Hjort på Public Affairs GKN Aerospace Engine Systems för två mycket intressanta och lärorika studiebesök. Härnäst väntar ett studiebesök på SAS huvudkontor. Men det får ni höra mer om i kommande blogginlägg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.