Sju veckor har redan gått…

Sju veckor har redan gått…

Då var det min tur att skriva ett blogginlägg. Sju veckor har redan gått sedan jag började på GKN Aerospace och många arbetsuppgifter har man redan fått. Min första rotation är på en avdelning som har ansvar för uppstart av nya produkter, räkna på självkostnader för nya affärer samt globala uppdrag inom GKN Aerospace Engine Systems. Det är här det är tänkt att jag ska börja arbeta efter trainee-perioden.

Under dessa veckor har jag haft två uppdrag. Det ena är en del inom ett globalt projekt inom produktionsteknik vars syfte är att öka leveranssäkerheten och minska kvalitetsbristkostnaderna genom att förbättra robustheten i våra processer samt arbeta på samma sätt inom hela Aerospace divisionen. Det andra uppdraget är kontrollreducering för en nyintroducerad högvolym detalj. Här vill vi visa att processen är tillräckligt stabil för att ta bort en kontrolloperation i en mätmaskin.

Igår avslutades traineernas verkstadspraktik med en rundvandring i verkstäderna. Alla traineer fick visa vad de har arbetat med under verkstadspraktiken och vilka värdeflöden de följt. Det var oerhört givande att få ta del av andras erfarenheter från olika delar av verksamheten och det kommer med störst sannolikhet vara något man kommer ha nytta av under trainee-perioden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.