Passion för kvalitet

Passion för kvalitet

Kvalitet, precision och spetskunskap. Dessa ord beskriver mitt samlade intryck av verksamheten efter att ha gjort en djupdykning där värdet bokstavligen skapas; i verkstäderna.

Efter tidigare erfarenheter från stora svenska industribolag kände jag mig varm i kläderna redan innan jag äntrade maskinhallarna. Det skulle dock snabbt visa sig att min uppfattning av vad som är hög kvalitet inte var så hög som jag trodde. På GKN Aerospace har man tagit kvalitet till nya höjder. Här fnyser man åt toleranser som mäts i hundradels millimeter och börjar inte intressera sig förrän man är nere på tusendels millimeter.

Detta var definitivt en ögonöppnare för mig och något jag kommer att ta med mig under kommande uppdrag inom koncernen. Nu hoppas jag bara att denna lärdom inom kvalitetens värld inte kommer att påverka mig alltför mycket i mina personliga göromål, för vi vet ju alla hur snabbt lutningen på kurvan minskar i ett quality-effort diagram, och det skulle ju kännas ganska onödigt att varje morgon spendera flertalet minuter på att få skosnörena exakt lika långa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.