Flytt och flytt

Flytt och flytt

Härligt att ha landat! Reversering av. Luftbromsar av. Jag har flyttat till Trollhättan. Flytten gick bra, som den borde när man byter från några få studentkvadrat till lite större. Min nya lägenhet tar upp ett helt våningsplan och även om jag bor i stans smalaste cylindriska murverk, får jag plats med rikligt med luft mellan toalett och hiss. Ett stenkast bort ligger mataffären och med lite mindre ansträngning har jag gymmet och min granne, bowlinghallen. Jag sparar nästan tre timmar om dagen på restid till jobbet och har plötsligt fått massa fritid. Liksom mig, har dessutom flera av mina nya vänner bosatt sig i stan :-P. När man flyttar från en stor stad till en mindre, brukade i alla fall jag tänka på alla saker man skulle sakna att ha i sin närhet. Hittills är jag dock inte missnöjd och när jag känner för det, går tåget in till Göteborg fortfarande med jämna mellan rum. Vad händer på traineeprogrammet och jobbet då?

800px-Trollhattans_Vattentorn
Nämen, där är ju vattentornet!

Traineerna har redan nått slutet på de praktikplatser du har fått höra om i tidigare inlägg och det är denna vecka som vi (med några undantag) flyttar våra kaffekoppar till nya avdelningar för att lära oss ännu lite mer om arbete, arbetet och företaget. Jag lämnar därför materiallabbet för att jobba med de spatialt och vetenskapligt angränsande processingenjörerna. Det är ju genom olika tillverkningsprocesser som man kan tillämpa olika material, de som jag innan fått analysera, och erhålla egenskaper som krävs av produkterna. Jag vet inte så mycket om vad mina arbetsuppgifter kommer bli och hur bra jag än har trivts på labbet, ska det bli kul att testa på något annat, ändå liknande 🙂 Ha det toppen!

Mikael

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.