Företagsbesök på Fokker Technologies

Företagsbesök på Fokker Technologies

Som trainee får man som Toni skrev i föregående blogginlägg möjlighet att se många olika delar av företaget och testa på flera olika avdelningar. Det är vad jag tycker är roligast med att gå GKNs traineeprogram. Parallellt med dessa praktiker ingår även personlig utveckling och möjlighet att utveckla vår ledarskapsförmåga. I utbildningspaketet ingår det att genomföra studiebesök på andra GKN-siter eller företag. Hösten 2015 förvärvades Fokker Technologies av GKN Aerospace och vi fick möjlighet att göra ett besök på den site som även håller Fokkers huvudkontor, beläget i Papendrecht i Holland. Besöket som var en heldag innehöll dels en större rundvandring i deras produktion samt presentationer både från Fokker och GKN Aerospace Engine systems om våra respektive traineeprogram och vad vi gör.

Det var väldigt spännande att få se deras produktion, verksamheten på Fokker i Papendrecht skiljer sig markant från den vi har hemma i Trollhättan. I Trollhättan har vi tillverkning av motorkomponenter, i Papendrecht har man montering samt tillverkning av strukturer, vilket kan bli väldigt stora komponenter. Fokker, som numera tillhör GKN Aerospace har tidigare varit en så kallad OEM (Original Equipment Manufacturer). Det som menas med en OEM är att företaget tillverkar den slutgiltiga produkten som sedan säljs på den öppna marknaden. I dagsläget tillverkar inte lägre Fokker några egna flygplan, det finns dock fortfarande Fokkerplan som flygs. Dessa flygplan underhålls av Fokker.

En bild från besöket med glada traineer och en mycket glad HR-ansvarig kan man se här nedan.

Study visit GKN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.