Studiebesök på GKN Driveline i Birmingham

Studiebesök på GKN Driveline i Birmingham

Som Gustav skrev om i tidigare inlägg så var vi traineer iväg förra veckan på en studiebesöksvecka. Efter besöket på Airbus i Toulouse flög vi över till England och vår första anhalt Bristol. Under tisdagen gjorde vi en dagstur till Birmingham där vi besökte GKN Driveline Birmingham. Här möttes vi upp av Alicia Wilson, HR, och Niel Geldard-Williams, Plant Director GKN Birmingham. Niel höll en presentation om Driveline i allmänhet och mer detaljerat om fabriken i Birmingham där det tillverkas drivaxlar och kardanaxlar till flertalet olika biltillverkare världen över. Vi fick lära oss mer om både hur de fungerar, dess funktion samt hur tillverkningsprocessen går till.

En kardanaxel tillverkad av GKN Birmingham.
En kardanaxel tillverkad av GKN Birmingham.

Vi fick en rundtur i fabriken där vi fick möjlighet att se hur axlarna tillverkades, från att komma in som stålstänger till färdiga driv/kardanaxlar. Fabriken i Birmingham är en modern fabrik där det tillverkas totalt omkring 53 000 axlar i veckan i 98 olika versioner. Det var väldigt kul att se och framförallt intressant att se skillnaderna mellan en högvolymsproduktion jämfört med vår lågvolymsproduktion här i Trollhättan.

Ett gäng glada traineer som tackar GKN Driveline Birmingham för ett intressant och spännande besök!
Ett gäng glada traineer som tackar GKN Driveline Birmingham för ett intressant och spännande besök!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.