Blogg time,

Blogg time,

Trainees at Airbus
Trainees at Airbus

Nu är Traineegänget hemma från en rundresa i Frankrike & England. Vi har gjort många spännande besök. Airbus, Filton, Bristol, Birmingham, London, Imperial College samt Pall Mall där vi samtalade med GKN Plc´s VD.

Jag ska berätta lite mer om Airbus besöket. Fredagen den 29 mars besökte vi Airbus i Toulouse en gigantisk anläggning där gör dem slutmonteringen av nyproducerade flygplan och säljer till kund T.ex. SAS.

I Toulouse ligger Airbus Group huvudkontor, som omfattar många stöd och strategiska funktioner (kundrelationer, inköp, personal, marknadsföring, försäljning, kommunikation och finans).

Vi blev väl mottagna av Technical Executive Assistant to SVP – Head of A350XWB Central Program Management. Vi fick en uppdatering utav A350 programmet hot och möjligheter. En snabb dragning av GKN svårigheter som leverantör till Airbus i nämnt program hans med innan vi gick ut och tittade på monteringen utav flygplanet A350 – 900/-1000 två olika storleksmodeller. Efter det gick vi en rundvandring i deras testanläggning där dem testar mjukvara samt hårdvara i simulatorer. En rigg kallas ”Ironbird” är en slags hårdvara simulator där de testar vingarnas hållbarhet bl.a., genom väldigt tuffa påfrestningar.

Toulouse är också en plats för många Airbus programindelningar. Det är produktionsplats för bl.a. A320, A350 och A330, med anläggningar avsedda för kabininredning och målning, och även hem till A380 slutmonteringslinje. Airbus har ett brett utbud av operationer i Toulouse: allmän konstruktion, system och test integration, definition av strukturer, strukturell testning, materielutvecklingsprocesser, system, flygprover, arkitektur och allmän utformning, beräkning samt flygplanslackering och leverans.

Airbus Training Center erbjuder också många utbildningsmöjligheter för flygpersonal, underhållspersonal, kabinpersonal och prestanda och operativ personal.

Den som är sugen på att uppleva liknande sak så tar faktiskt Toulouse anläggningen emot turister.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.